Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (2024)

Schoolstraat 1 6911 AX Pannerden

  • Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (1)
  • Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (2)
  • Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (3)
  • Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (4)
  • Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (5)
  • Basisonderwijs
  • Rooms-katholiek
  • 165 leerlingen
  • Download de Schoolgids

In het kort

Toelichting van de school

Dit SchoolVenster biedt u inzicht in de resultaten van basisschool 't Scathe.De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school.

Het Scathe is gebouwd in 2012-2013 op de plaats waar in 1923 het oude gebouw heeft gestaan, in het centrum van het dorp. De voorzijde komt overeen met het karakteristieke uiterlijk van het oude gebouw maar in een nieuw, modern jasje. Er zijn “zonnige” lichte kleuren (oranje, geel, rood) gebruikt voor de wanden en de vloeren. Het gebouw heeft twee verdiepingen en is voorzien van moderne technische algemene voorzieningen.Deschool is genoemd naar een versterkt huis dat omstreeks 1300 buitendijks, ten zuiden van de Pannerdensekerk, gelegen moet hebben.Scathe betekent schaduw of beschutte plaats. Deze naam past uitstekend bij de idealen van ons basisonderwijs. Rust, veiligheiden structuur en van en met elkaar leren. Een leerling die ‘t Scathe verlaat heeft geleerd om te leren en voelt zich eigenaar van zijn eigen leerproces.

't Scathestaat vooreen deskundig team dat zich met hart en ziel inzet voor de leerlingen.

Missie en visie

  • Wat is de missie en visie van deze school?

    Onze missie: Op basisschool 't Scathegeven wekinderen eengoede basiszodat ze er zijn, voor zichzelf, de ander en hun omgeving.

    Goede basiskennis is nodig om nieuwe informatie te begrijpen en op te nemen. Kinderen benutten hun talenten optimaal wanneer ze de mindsethebben om zich te willen ontwikkelen.

    Onze visie: Op basisschool 't Scathe is het onderwijsboeiendenbetekenisvol. Ieder kind telt mee. We zien verschillen als kansen en leren van en met elkaar.

    Onze school is een basisschool voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Door rust, orde en structuur te bieden en kinderen op een positieve manier te benaderen, ontstaat er een positieve leeromgeving.

    Er wordt goed onderwijs gegeven door een betrokken en gedreven team. Wij hanteren het leerstofjaarklassensysteem, met veel aandacht voor het individuele kind (passend onderwijs). Goede basiskennis is nodig om nieuwe informatie te begrijpen en op te nemen. Kinderen benutten hun talenten optimaal wanneer ze de mindsethebben om zich te willen ontwikkelen.Wij vinden het belangrijk dat een kind leert genieten van het proces van leren, trots kan zijn op haar/ zijn inspanningen en niet alleen kijkt naar het resultaat. "Ik kan het niet" wordt dan "Ik kan het NOG niet".

    Op onze school zijn alle leerlingen welkom die passen binnen het onderwijs en de ondersteuning die wij bieden (schoolondersteuningsprofiel).

    Ons doel is dat een leerling voldoende kennis opdoet en leert omgaan met anderen. Dat is de basis die nodig is om door te stromen naar een passende vorm van vervolgonderwijs. Wat betreft kennis vinden we de vakken lezen, taal en rekenenvan het grootste belang. In de omgang met anderen besteden we veel aandacht aan het (mede) opvoeden van de leerlingen tot volwaardige en respectvolle burgers. Naast het overbrengen van kennis besteden we veel aandacht aan de culturele, creatieve en lichamelijke ontwikkeling van de leerlingen.

    Slogan en kernwaarden. Onze slogan is: We zien verschillen als kansen en leren van en met elkaar.

    Onze kernwaarden zijn:

    • Op onze school heerst een professionele cultuur (respect).
    • Op onze school hebben we oog voor het individuele kind.Creativiteit, mindset: "We zien verschillen als kans".
    • Op onze school hebben we oog voor de ouders/verzorgers en kinderen. Samenwerken. We zien ouders als onze partners.
    • Op onze school hebben we oog voor rust, reinheid, regelmaat: we bieden structuur. Onze school moet een veilige plek zijn voor de kinderen.
  • Op welke manier geeft deze school invulling aan de identiteit?

    Onze schoolbevolking is samengesteld uit leerlingen die tot verschillende godsdiensten behoren of als niet kerkelijk staan ingeschreven. Basisschool 't Scathe is een samenwerkingsschool. Wij zijn ons ervan bewust dat we als school een bepalend onderdeel zijn van onze directe omgeving, de dorpen Pannerden en Aerdt. Op onze school zijn alle leerlingen welkom die passen binnen het onderwijs en de ondersteuning die wij bieden (schoolondersteuningsprofiel).

    ’t Scathe werkt nauw samen met de ouders, deze samenwerking is zeer waardevol voor de ontwikkeling van het kind. We werken hierbij ook samen met de Oudervereniging en de Medezeggenschapsraad.

    Er zijn ook contacten met o.a. de parochie Sint Willibrordus, de peuteropvang van HumanKind en kinderopvang de Boefies. De Peuteropvang is in hetzelfde gebouw aanwezig. Andere samenwerkingspartners zijn de muziekvereniging Wilhelmina, zorgcentrum de Pannerd, de Kinderboerderij, sportverenigingen in Pannerden, de schutterij, de carnavalsvereniging, de brandweer, de bibliotheek, de winkeliers in Pannerden en het Musiater in Zevenaar.

Kenmerken van de school

  • veiligheid en respect
  • samenwerken
  • rust en structuur
  • creativiteit/oplossingsgericht
  • leren van en met elkaar

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Aanmelden en inschrijven van leerlingen:

’tScatheorganiseert elk jaar voor belangstellenden en ouders van de nieuwe leerlingen tweeopen dagen. Dit jaar vinden deze dagen plaats op woensdag 8 november en woensdag 6 maart. Tijdens die dagen kunt u samen met uw kind een kijkje komen nemen in de school en uw kind inschrijven.Leden van de oudervereniging zijn die dagen ook aanwezig om u te informeren.Mocht u beide dagen niet in de gelegenheid zijn om te komen, dan stellen wij het op prijs als u ons belt om een afspraak te maken. (telefoon: 0316-373087)

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
165
Landelijk gemiddelde
214

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

  • Alles wat je wilt weten over de opvang:

    Hoe wordt opvang geregeld?

    Opvang voor schooltijd
    Tussenschoolse opvang
    • Door leerkracht/team
    Opvang na schooltijd

    Waar vindt de opvang plaats?

    Opvang voor schooltijd
    Buiten het schoolgebouw
    Tussenschoolse opvang
    In het schoolgebouw
    Opvang na schooltijd
    Buiten het schoolgebouw

    Zijn er kosten voor de ouders?

    Opvang voor schooltijd
    Ja
    Tussenschoolse opvang
    Nee
    Opvang na schooltijd
    Ja
  • Wanneer zijn de vrije dagen en schoolvakanties?

    VanTot en met
    Kermis02-10-202303-10-2023
    Herfstvakantie16-10-202320-10-2023
    Kerstvakantie25-12-202305-01-2024
    Voorjaarsvakantie12-02-202416-02-2024
    Goede Vrijdag en 2e paasdag29-03-202401-04-2024
    Meivakantie29-04-202410-05-2024
    2e pinksterdag20-05-202420-05-2024
    Zomervakantie08-07-202416-08-2024
    Toelichting van de school

    De studiedagen voor 2023-2024 (onder voor behoud): vrijdag 13 oktober, woensdag 6 december, maandag 8 januari, vrijdag 1 maart donderdag 28 maart, dinsdag 25 juni, Actuele data van vakanties en studiedagen kunt u ook vinden op onze website: www.scathe.nl

  • Is er opvang tijdens vrije dagen en schoolvakanties?

    Ja

    Toelichting

    Opvang tijdens vrije dagen en schoolvakanties wordt geregeld in samenwerking met Kinderopvang "de Boefies", buiten het schoolgebouw. Hier zijn kosten aan verbonden.

    http://www.kinderopvang-deboefies.nl

  • Wie is op welke momenten bereikbaar?

    DagenTijden
    directeurmaandag t/m vrijdagtijd in overleg
    leerkrachtenmaandag t/m vrijdagtijd in overleg
    intern begeleidermaandag t/m vrijdagtijd in overleg
    logopedistein overleg/ op afroep08:30-12:30
    doktersassistentein overleg/ op afroep08:30-12:30
    jeugdverpleegkundigein overleg/ op afroep08:30-12:30
    schoolartsin overleg/ op afroep08:30-12:30
    schoolmaatschappelijkwerkin overleg/ op afroep08:30-12:30
    Toelichting van de school

    De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) helpt bij het gezond en veilig opgroeien van kinderen van 0 tot 18 jaar.

    Dit doet de JGZ op het consultatiebureau, op school en in de wijk. Iedere school heeft een eigen JGZ-team, bestaande uit een doktersassistent, een jeugdverpleegkundige en jeugdarts. Voor basisschool 't Scathe is dat het JGZ team van de GGD Gelderland-Midden.

    Standaard onderzoeken: op de basisschool krijgen kinderen twee standaard onderzoeken. Dit gebeurt rond 6 jaar en rond 10 jaar door de doktersassistent. Bij deze onderzoeken wordt gelet op de groei en ontwikkeling. Ook wordt gevraagd hoe het met uw kind thuis, op school en in de vrije tijd gaat. Ouders/verzorgers zijn bij deze onderzoeken niet aanwezig. U krijgt thuis voorafgaand aan het onderzoek een brief met daarbij een vragenlijst. U kunt hierop ook aangeven of u vragen heeft over de gezondheid of het gedrag van uw kind.

    Spreekuren:Zijn er bijzonderheden of heeft u vragen, dan wordt u samen met uw kind uitgenodigd voor het spreekuur van de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Ook kunt u zelf een afspraak maken als u vragen heeft over de ontwikkeling, gezondheid (gehoor, zien, motoriek, groei), welzijn of opvoeding van uw kind. Hierbij kunt u denken aan onderwerpen als eten, slapen, zindelijkheid, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de puberteit (als het kind iets ouder is).

    http://www.vggm.nl/jeugdengezondheid .

    Voor het maken van een afspraak kunt u een email sturen naar: ggd@vggm.nl of bellen op werkdagen tussen 9.00-12.00 en 13.00 en 17.00 (tel: 088-3556000)

    Schoolmaatschappelijk werk

    Schoolmaatschappelijk werk kan helpen met opvoedondersteuning en is bedoeld voor vroegtijdige signalering en oppakken van problemen. Wanneer u zich zorgen maakt over uw kind of wanneer u bijvoorbeeld vragen heeft over de voeding, het slapen, de sociaal emotionele ontwikkeling of misschien wel een andere opvoedkundige vraag, dan kunt u contact opnemen met de schoolmaatschappelijk werken bij ons op school.

    Werkwijze: De schoolmaatschappelijk werken kan in gesprek gaan met u, uw kind of met jullie samen. Ook kan de schoolmaatschappelijk werker in gesprek gaan met school. Afhankelijk van uw vraag bekijkt u samen wat er nodig is. Soms is één gesprek al voldoende. Soms zijn meerdere gesprekken nodig, en soms blijkt dat er andere hulp nodig is. De schoolmaatschappelijk werker wijst u dan verder de weg. Samen met u zoekt zij naar een oplossing die bij uw kind, u en de school past. Het schoolmaatschappelijk werk hanteert een privacyreglement zodat u er zeker van kunt zijn dat uw vertrouwelijke gegevens zorgvuldig behandeld worden.
    Aanmelding voor schoolmaatschappelijk werk verloopt via de intern begeleider.

Weergave Schooltijden en opvang

Welk rooster hanteert deze school?

Vijf gelijke dagen model

vijf identieke schooldagen zonder vrije middag

Opmerkingen bij het rooster
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

Handige informatie

  • Op welke manier worden ouders betrokken bij deze school?

    Het team van 't Scathe vindthetbelangrijk dat ouders goed geïnformeerd zijn over het functioneren van hun kind in de school; zowel op leergebied als ook de sociaal- emotionele ontwikkeling.

    Om goed op de hoogte te zijn van bijzonderheden in de thuissituatie organiseren wij aan het begin van het schooljaar de"Keerom"of "Startgesprekken" met de ouders. Daarnaast zijn er voortgangsgesprekken in november en februari/maart, en op afroep in juni/juli.

    Als ouders zelf behoefte hebben aan een gesprek zijn ze altijd welkom.De leerkrachtenmaken daarvoor graag een afspraak zodat ze er ook even rustig de tijd voor kunnen nemen.

    Als er op school iets bijzonders is, wordt er altijd contact opgenomen met de ouders. In principe dezelfde of de volgende dag.

    Bij vragen of voor onafhankelijk advies kunt u terecht bij ouderorganisatie Ouders & Onderwijs.

  • Op welke manier informeert deze school de ouders?

    • De kinderen van groep 1 tot en met 8 krijgen tweemaal per jaar een rapport mee naar huis. We hebben gekozen voor een gecombineerd cijfer- en beschrijvend schoolverslag. Sommige onderdelen als lezen, spellen en rekenen lenen er zich goed voor om beoordeeld te worden met cijfers. Andere zaken zoals inzet, gedrag, motivatie vragen om een omschrijving in woorden.
    • In de maand september, november, februari/maart vinden eroudergesprekken plaats. In juni zijn er oudergesprekken op afroep. Als mocht blijken dat het nodig is om wat langer met elkaar te praten, dan maken we een extra afspraak.
    • De ouders worden geïnformeerd via de Social schools, dewebsite en de maandelijkse nieuwsbrieven. De communicatie van en naar ouders wordt gedaan via Social Schools
    • Één keer per jaarwordt er een inloopavond/ middagvoor ouders en andere belangstellende georganiseerd. Daarnaast hebben wij in de jaarplanning inloopdagen opgenomen. Tijdens deze dagen kunnen ouders van 8.20 uur tot 8.45 uur een kijkje nemen in de klas.
    • De dagen zijn als volgt:
  • Hoe kunnen ouders meedenken en -praten over het beleid?

    Ouders praten mee via:

    • Oudervereniging
    • Medezeggenschapsraad
  • Wat is de klachtenregeling?

    Een school is een omgeving waar mensen intensief met elkaar omgaan. Botsingen en meningsverschillen zijn dan ook niet bijzonder en worden vaak in onderling overleg bijgelegd. Soms is een meningsverschil van dien aard, dat iemand een klacht hierover wil indienen. Die mogelijkheid is er.

    Voor de scholen vanStichting Samenwerkingsbestuur LiemersNovum is een klachtenregeling vastgesteld.

    Stichtingsbreed is er een externe vertrouwenspersoon aangesteld:Deze vertrouwenspersoon is Chiene Hulst. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-45434266 of via email: chienehulst@externevertrouwenspersonen.nl.

    Het bestuursbureau is gevestigd op Mercurion 10, 6903 PZ ZEVENAAR. Tel: 0316-226514 website stichting www.liemersnovum.nl

    Mevr. Daniëlle Aarntzen en mevr. Anoek Meurs zijn vertrouwenspersonen. Leerlingen en ouders kunnen met deze personen praten over persoonlijke situaties. Ook wanneer ze zich op school niet veilig voelen.

  • Bij welke activiteiten werkt de school samen met ouders?

    • ouder- en informatieavonden en/of inloopmiddag.
    • practicum in diverse groepen.
    • voorlezen en hulp tijdens handvaardigheidslessen.
    • begeleiding tijdens excursies en schoolreizen.
    • hand- en spandiensten tijdens schoolfeesten (o.a. Sinterklaas en Kerst)
    • begeleiding tijdens de open dagen voor aanmelding nieuwe leerlingen
  • Wat is de hoogte van de vrijwillige ouderbijdrage?

    €32,50

    Wat wordt met dat geld gedaan?

    • Kerst
    • Schoolreis
    • Sinterklaas
    • traktaties of andere activiteiten tussendoor.

    Zijn er overige vrijwillige schoolkosten?

    Ja

    Wat wordt daarmee betaald?

    Voor het schoolkamp van groep 8 wordt een aparte bijdrage gevraagd.

    Schoolkosten als materialen, kamp of excursie, zijn soms niet voor alle gezinnen op te brengen. Wanneer u niet in aanmerking komt voor bijzondere bijstand of een andere (gemeentelijke) voorziening, kunt u - mits aan de criteria wordt voldaan- rekenen op de steun van Stichting Leergeld de Liemers.

    Extra informatie over ouderbijdrage

    Leerlingen worden niet uitgesloten van deze extra activiteiten, extra lesmateriaal of extra voorzieningen wanneer de bijdrage niet betaald wordt.

    Als u meer informatie nodig heeft, dan kunt u terecht bij de leerkracht van uw kind, intern begeleider Dieske Sprenkelder, directeur Lesley Janssen of op de website van de stichting:http://www.leergelddeliemers.n

  • Hoe melden ouders hun kind ziek of afwezig?

    Over schoolverzuim

    Scholen zijn verplicht ongeoorloofd schoolverzuim te melden bij de leerplichtambtenaar. Soms kan het zijn dat een leerling niet naar school kan gaan en er sprake is van geoorloofd schoolverzuim. Op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) staat uitgelegd hoe en wanneer er sprake is van geoorloofd verzuim.

    Voorwaarden voor geoorloofd schoolverzuim
    • bij ziekte moet de directeur dit op tijd horen;
    • bij een verplichting vanuit een geloofsovertuiging moet de ouder/voogd de directeur van tevoren informeren;
    • voor afwezigheid wegens een huwelijk of uitvaart moet de directeur vooraf toestemming geven.

    Is het niet mogelijk op vakantie te gaan tijdens de schoolvakanties? Dan kunt u bij de schoolleiding toestemming vragen voor schoolverlof buiten de schoolvakanties.

    Hoe melden ouders hun kind ziek?

    Via Social Schools kan u uw zoon/dochter ziekmelden via een absentiemelding. De leerkrachten krijgen hier dan automatisch bericht van.
    Mocht de ziekmelding via Social Schools niet werken, dan graag telefonisch contact opnemen met school via het nummer:0316 373087

    Er wordtcontact opgenomen metdesbetreffende ouder (s) of verzorger (s) alsde leerkracht voor 09.00 uur geen bericht over de afwezigheid van een leerling heeft ontvangen.

    Hoe vragen ouders verlof aan voor hun kind?

    Verlof aanvragen, hoe werkt dat?

    Een leerlingis leerplichtig vanaf 5 jaar.

    Het kan voorkomen dat er omstandigheden zijn waardoorouders/ verzorgersbuiten de weekenden, vakanties en vrije dagen om toch extra verlof willen hebben. Deze omstandigheden (beschreven in art. 11 van de leerplichtwet) kunnen zijn:

    - huwelijk van bloed- of aanverwanten; - gezinsuitbreiding; - ernstige ziekte of bij overlijden van gezinsleden; - een huwelijks- of ambtsjubileum van bloed- of aanverwanten of beroepsmatig.

    De directeur heeft in beperkte mate de bevoegdheid om bovenstaand verlof te geven. Bij uitzondering moet overlegd worden met de leerplichtambtenaar. Verlof dat wordt opgenomen zonder toestemming van de directeur of de leerplichtambtenaar wordt gezien als ongeoorloofd schoolverzuim. De directeur is verplicht dit aan de leerplichtambtenaar te melden.

    Op school wordt in alle groepen het verzuim van de leerlingen bijgehouden. Een verlof moet aangevraagd worden via Social Schools. Deze aanvraag komt dan bij de directeur terecht.

  • Wat is het toelatingsbeleid?

    Aanmelden op basisschool 't Scathe.

    Wat fijn dat u er over nadenkt om uw zoon of dochter bij ons aan te melden. Maar, hoe regelt u deze aanmelding?

    Telefonisch:’t Scathe is bereikbaar op; 0316-373087. U kunt vragen naar Dieske Sprenkelder.
    Per email:U kunt een mail sturen naardirectie.scathe@liemersnovum.nl

    Na kennisgeving over de aanmelding krijgt u een aanmeldformulier opgestuurd of u krijgt deze mee op één van inschrijvingsdagen.

    Inschrijvingsdagen

    Op onze inschrijvingsdagen is het mogelijk om uw zoon / dochter in te schrijven. De inschrijvingsdagen staan voor dit schooljaar gepland op Woensdag 8 november en woensdag 6 maart. Op deze dag kunt u sfeer komen proeven. Leerlingen uit groep 7 en/of 8 zullen deze dag rondleidingen geven. Daarnaast zijn er ouders vanuit de OV en een leerkracht aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.
    Mocht u tijdens de inschrijvingsdagen verhinderd zijn, dan kunt u telefonisch contact opnemen met bovenstaande om een andere afspraak in te plannen.

    U kunt uw kind(eren) al vroeg aanmelden

    U kunt kinderen direct al aanmelden. Voor ons is een vroege aanmelding fijn, zodat we in onze planning vroegtijdig rekening kunnen houden met de komst van uw zoon of dochter.

    Bewijs van inschrijving

    Nadat u het aanmeldingsformulier heeft geretourneerd op school kan er over worden gegaan op daadwerkelijke inschrijving. Mogelijk neemt de school nog contact op ter oriëntatie of het inventariseren van specifieke onderwijsbehoeften. Wanneer uw zoon of dochter door onze administratie is verwerkt ontvangt u via de mail een bewijs van inschrijving. De aanmelding is nu compleet.

    Intakegesprek met de groepsleerkracht en wendagen

    De groepsleerkracht neem ongeveer 6 tot 8 weken voor de start contact met u op om een intakegesprek in te plannen. In dit gesprek spreekt u ook af op welke dagdelen uw kind komt wennen. Zo zorgen we er samen voor dat uw kind een fijne start kan maken op de basisschool.

    De eerste dag dat uw kind vier jaar is geworden mag hij of zij starten. Is uw zoon of dochter direct vóór de vakantie of in een weekend jarig? Dan start hij of zij de eerstvolgende schooldag.Als wij denken dat de leerling op zijn plek is op basisschool 't Scathe krijgen de ouders een bevestiging van de inschrijving.

Waar wonen de leerlingen van deze school?

In welk postcodegebied wonen de leerlingen van deze school?

PostcodegebiedAantal leerlingenPercentage
691114487,3%
6913127,3%
5328<5
6909<5
6914<5
6915<5
6916<5

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Het anti-pestprotocol, schoolveiligheidsplan, de Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld en het AVG-beleid staat in één bestand. HetVeiligheidsbeleid van LiemersNovum 2020-2024.
  • Schoolveiligheidsplan
  • Anti-pestprotocol
  • Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld
  • Welk anti-pestprogramma wordt gebruikt?

    Het anti-pestprogramma is net als het algehelepedagogisch handelen gebaseerd op Taakspel, Klets en onze missie en visie.

    • De schoolafspraken zijn positief geformuleerd en op rijm gezet. O.a. de afspraak: omgaan met elkaar: We respecteren elkaar zoals we zijn, zo is het op school voor iedereen fijn! Zegt een ander "STOP" dan houd je er mee op! Heb je een probleem, praat met elkaar, lukt het samen niet, dan vertel je het de juf of meester maar!
    • We hebben een "afsprakenboek" die we gebruiken voor de pauzes. Zodra een leerling een afspraak niet nakomt, moet de naam met desbetreffende afspraak in het boek worden geschreven. Heeft een leerling binnen een maand 3x zijn naam in het boek moeten schrijven, dan worden de ouders gebeld en moet het kind een week lang binnen blijven tijdens het speelkwartier.
    • Wij leren de kinderen om de volgende stappen te zetten als er een ongewenste situatie is: 1. Noem de naam van een kind en vraag: "Wil jij daarmee stoppen?" Geef een ik-boodschap bijvoorbeeld:"Ik heb last van het geluid dat jij maakt". Afspraak herhalen: "Stop, houd ermee op!" 2. Stap zelf uit de situatie als er geen verbetering optreedt. 3. Vraag hulp aan de leerkracht, stagiaire en/of volwassene.(zie ook: veiligheidsbeleid LiemersNovum juni 2020)

    Er kunnen situaties voorkomen waarin wij ongewenst gedrag signaleren (Al het gedrag waarbij de grens van de ander overschreden wordt.) Ongewenst gedrag wordt op onze school niet getolereerd. In geval van herhaaldelijk ongewenst gedrag gaan we met kind en ouders in gesprek en kan een kind-contract of time-out het gevolg zijn.

    Juf Daniëlle Aarntzen is schoolcontactpersoon. Leerlingen en ouders kunnen met haar praten over persoonlijke situaties. Ook wanneer ze zich op school niet veilig voelen.

  • Hoe toetst de school de sociale veiligheid?

    De school monitort de sociale en fysieke veiligheid met een vragenlijst afgenomen door/via: 'Leer- en leefklimaat'+"Sociale vaardigheden" ZIEN.

    Toelichting van de school

    Via de observaties voor het programma Taakspel en het sociaal-emotionele leerlingvolgsysteem ZIEN en het observatiesysteem KIJK! voor kleuters, monitoren wij de sociale veiligheidsbeleving van leerlingen.

    Eén/ tweekeer per jaar worden de vragenlijsten van het leerlingvolgsysteem ZIEN en KIJK! ingevuld.Deze resultaten worden geanalyseerd door onze gedragsspecialist en groepsleerkracht.Vervolgens worden de resultaten besproken methet teamen worden de afspraken verwerkt in de pedagogische aandachtspunten van het groepsplan of wordt indien nodig ambulante hulp ingeschakeld vanuit het Samenwerkingsverband de Liemers.

  • Wie is de anti-pestcoördinator of vertrouwenspersoon?

    Anti-pestcoördinator

    Mevr. Aarntzen

    Stuur een e-mail

    Vertrouwenspersoon

    Mevr. Aarntzen
Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 5934

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.