Het onderwijs - Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (2024)

Schoolstraat 1 6911 AX Pannerden

  • Het onderwijs - Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (1)
  • Het onderwijs - Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (2)
  • Het onderwijs - Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (3)
  • Het onderwijs - Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (4)
  • Het onderwijs - Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (5)
  • Basisonderwijs
  • Rooms-katholiek
  • 165 leerlingen
  • Download de Schoolgids

Het team

Toelichting van de school

Basisschool 't Scathe heeft een directeur, een intern begeleider (ib'er), een onderwijsassistent, een administratief medewerker, een conciërge en leraren.

Van de 17 medewerkers zijn er 14 vrouw en 3 man.

De leeftijdsopbouw: er zijn personeelsleden ouder dan 60 jaar, personeelsleden tussen de 50 en 60 jaar, tussen 40 en 50 jaar, tussen 30 en 40 jaar en personeelsleden tussen 20 en 30 jaar.

Onze school heeft een grote groep ervaren leraren; we benutten hen voor de begeleiding van de wat jongere leraren.

Vakleerkrachten op deze school

  • Muziek

Hoe wordt vervanging geregeld?

Deloonkosten voor vervanging op grond van de CAO PO zijn voor rekening van het bestuur c.q. de scholen. Dit houdt in dat scholen en het bestuur ieder jaar een reële inschatting maken van het aantal dagen verlof dat op grond van de CAO PO opgenomen gaat worden. De loonkosten ter vervanging van dit verlof maken onderdeel uit van de (school)begroting (inval eigen rekening). In eerste instantie worden voor de vervanging bij verlof mensen uit het team gevraagd om extra te werken. Is dat niet mogelijk dan wordt er verzoek voor vervangingingediend bij het PON: het Personeelscluster Oost Nederland.

Directie van de school

  • Lesley Janssen

    Directeur

    Stuur een e-mail

Toelichting van de school

Vanuit het bestuur: "LiemersNovum"

Basisschool ’t Scathe valt onder het bevoegd gezag van Stichting Samenwerkingsbestuur LiemersNovum. LiemersNovum telt 23 basisscholen met in totaal ca. 4.800 leerlingen. De schoolgrootte varieert van 40 tot 550 leerlingen. De scholen staan in de gemeente Duiven, Montferland, Westervoort en Zevenaar.

Het motto van LiemersNovum is: Samen Werken aan eigen Wijsheid vanuit de kernwaarden veelkleurig, professioneel, nieuwsgierig en betekenisvol. Kernwaarden die ook terug te vinden zijn in de afzonderlijke scholen. Elke school is in samenspraak met team en ouders (MR) verantwoordelijk voor de eigen levensbeschouwelijke en onderwijskundige identiteit. De scholen worden ondersteund door een professioneel bestuursbureau.

Het bestuursbureau is gevestigd op Mercurion 10, 6903 PZ ZEVENAAR. Tel: 0316-226514
website stichting: www.liemersnovum.nl

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

De ontvangen personeelsgegevens zijn onvolledig of onjuist waardoor deze indicator niet juist kan worden weergegeven. Lees de toelichting van de school.

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op basisschool ‘t Scathe zijn wij sinds dit jaar gestart met de Expliciete Directe Instructie.

Het Expliciete Directe Instructiemodel is een didactisch model om kennis over te dragen aan de kinderen. Middels doelgerichte instructie, waarbij gebruik wordt gemaakt van activerende werkvormen en het stellen van controle vragen, wordt de lesstof bij de kinderen eigen gemaakt. Door de activerende werkvormen en de controle vragen, is er bij de leerlingen een hoge mate van betrokkenheid.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In groep 1 en 2 wordt er thematisch lesgegeven. Tijdens de thema's komen alle onderdelen zoals taal, rekenen, wereldoriëntatie enkunstzinnige en creatieve vorming aan bod.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Leerlingen van basisscholen moeten minimaal 7.520 uur les krijgen over 8 schooljaren. In de eerste 4 schooljaren (onderbouw) ten minste 3.520 uur en in de laatste 4 schooljaren (bovenbouw) 3.760 uur. De lessen zijn verdeeld over de dag. 's Morgens en tussen de middag zijn de speel- en eetpauzes. Wij vinden lezen, taalen rekenen heel belangrijk. Tijdenswereldoriëntatie,kunstzinnige en creatieve vorming,bewegingsonderwijs enEngelse taal zijn we ook bezig met taal en rekenen

Op ‘t Scathe krijgen de leerlingen Engelse les in groep 7 en 8. We hebben daar de interactieve digitale methode"Take it Easy” voor aangeschaft. De nadruk ligt op:"leerlingen kennis laten maken met de Engelse taal en hieraan plezier te laten beleven.

Extra mogelijkheden op deze school

  • Bibliotheek
  • Speellokaal

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Ieder kind, met of zonder ondersteuningsbehoefte, is welkom op onze school. We maken geen onderscheid tussen geloof, ras, geaardheid of afkomst.

Het zorgaanbod op ‘t Scathe staat voor goed onderwijs aan alle leerlingen: we streven in ons onderwijs naar het zoveel mogelijk tegemoet komen aan de onderwijsbehoeften van de leerlingen. Om dit uit te voeren zijn voorzieningen getroffen op school-, groeps- en individueel niveau (de uitwerking kunt u nalezen in het ondersteuningsplan en schoolondersteuningsprofiel). Er wordt ook gebruik gemaakt van voorzieningen binnen het Samenwerkingsverband de Liemers.

De onderwijsbehoeften van de leerlingen worden weergegeven in een groepsoverzicht, waar het groepsplan op gebaseerd is. In een groepsoverzicht staat of de leerlingen in een groep vaardiger zijn geworden. Of ze de leerstof beter onder de knie hebben en of ze hun best doen. Op basis van dit overzicht bepalen we of we het onderwijs in de groep moeten aanpassen. Dat doen we bijvoorbeeld wanneer een groep het beter, of juist minder goed doet dan in het groepsplan staat. Indien nodig wordt er een beroep gedaan op de intern begeleider (ib'er) of wordt er ambulante hulp aangevraagd bij het Samenwerkingsverband of andere externe deskundigen.

Het beleid op ‘t Scathe is gekoppeld aan het Ondersteuningsplan Samenwerkingsverband De Liemers. (Wat het samenwerkingsverband precies is en doet, ziet en hoort u in deze animatie. http://www.swvdeliemers-po.nl/index.php/hoe-werkt-het-samenwerkingsverband)

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Om de zicht op ontwikkeling te verbeteren en de zorgstructuur verder vorm te geven is de tijd voor de intern begeleider uitgebreid.
Daarnaast starten we dit schooljaar een teamtraject EDI. Hiermee willen we het didactisch handelen van de leerkracht verbeteren zodat we nog beter tegemoet kunnen komen aan de onderwijsbehoefte van de (individuele) leerling.

Download het ondersteuningsprofiel

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

  • Taal en rekenen Specialisten: 2

    Taal en rekenen

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?
    • Intern begeleider
    • Taalspecialist
    Toelichting van de school
    Taal/Leescoördinator: Anoek Meurs
  • Sociaal-emotioneel Specialisten: 3

    Sociaal-emotioneel

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?
    • Gedragsspecialist
    • Intern begeleider
    • Schoolmaatschappelijk werker
    Toelichting van de school

    Gedragsspecialist: Daniëlle Aarntzen

    Intern begeleider: Dieske Sprenkelder

    Schoolmaatschappelijk werker vanuit Santé: Sharon Wieringa

  • Gedrag, werkhouding en taakaanpak Specialisten: 2

    Gedrag, werkhouding en taakaanpak

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?
    • Intern begeleider
    • Orthopedagoog
    Toelichting van de school

    Intern begeleider: Dieske Sprenkelder

    Orthopedagoog vanuit de IJsselgroep:Leonie Tomessen

  • Motorische en lichamelijke ontwikkeling Specialisten: 1

    Motorische en lichamelijke ontwikkeling

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?
    • Fysiotherapeut
    Toelichting van de school
    Fysiotherapeut:Ilse Geurds
  • Medisch handelen en persoonlijke verzorging Geen specialisten

    Medisch handelen en persoonlijke verzorging

    Welke specialisten zijn werkzaam binnen dit aandachtsgebied?

    Er zijn op deze school geen specialisten werkzaam binnen dit aandachtsgebied.

Kwaliteitszorg en schoolplan

  • Welke doelen staan in het schoolplan?

    1.1 Voorwoord schoolplan 2023/2027

    Het huidige strategisch beleidsplan (SBP) van LiemersNovum en ons huidige schoolplan loopt tot en met schooljaar 2022/2023. Het afgelopen schooljaar heeft LiemersNovum, met inbreng van alle scholen en stakeholders, een nieuwSBP opgesteld voor de periode 2023/2027. Besloten is dat alle scholen aansluitend de gelegenheid krijgen om hunschoolplan hierop voort te bouwen. Aangezien we wettelijk verplicht zijn om een schoolplan voor een periode van vierjaar op te stellen, hebben we de onderwijs inspectie om advies gevraagd. Zij adviseert ons om integraal hetschoolplan uit 2019/2023 over te nemen voor de periode 2023/2027 en aansluitend een nieuw schoolplan voor deperiode van 2024/2028 op te stellen. Op deze manier voldoen we aan de wettelijke vereisten.Dit schoolplan is dus een kopie van ons schoolplan 2019/2023 en is opgenomen in de bijlage.Onze onderwijsplannen voor het komende schooljaar 2023/2024 werken we, net als voorgaande jaren, uit in onsjaarplan. Aansluitend gaan we dit schooljaar een nieuw schoolplan opstellen voor de periode 2024/2028 waarbij weaansluiten op het nieuwe strategisch beleidsplan van LiemersNovum.

    Ons doel is dat een leerling voldoende kennis opdoet en kan toepassen en leert omgaan met anderen. Dat is de basis die nodig is om door te stromen naar een passende vorm van vervolgonderwijs.

    School is een plek met regels en duidelijkheid. Toch krijgen leerlingen in onze opvoeding ook ruimte om zaken op hun eigen manier te doen.

    Wat betreft kennis vinden we de vakken lezen,taal en rekenenvan het grootste belang. In de omgang met anderen besteden we veel aandacht aan het (mede) opvoeden van de leerlingen tot volwaardige en respectvolle burgers. Naast het overbrengen van kennis besteden we veel aandacht aan de culturele, creatieve en lichamelijke ontwikkeling van de leerlingen.

    We hanteren hetleerstofjaarklassensysteem,metveel aandachtvoor hetindividuele kind(passend onderwijs). Op onze school zijn alle leerlingen welkom die passen binnen het onderwijs en de ondersteuning die wij bieden (schoolondersteuningsprofiel).

    In februari 2021 is door het ministerie van Onderwijs 8 miljoen euro toegekend aan het basisonderwijs. (Nationaal programma Onderwijs). Het doel is om de achterstanden die door de lockdown en bijbehorende schoolsluiting ontstaan zijn, weg te werken.Op ’t Scathe heeft het hele team meegedacht over de besteding van de deze gelden. Er is gekozen voor uitbreiding van personeel; een aantal collega’s gaat meer werken. Op deze manier is er meer gedifferentieerde instructie mogelijk waarbij de leerlingen beter aansluitend onderwijs kunnen krijgen. Er wordt extra geïnvesteerd in het rekenonderwijs en sociaal-emotionele ontwikkeling.

    Ook worden er materialen voor de leerlingen aangeschaft; nieuwe leesboeken, rekenmaterialen en materialen voor leerlingen die meer uitdaging/verdieping aan kunnen. Dit plan is met de medezeggenschapsraad (MR) besproken.

  • Hoe bereikt de school de doelen?

    Monitoring door:

    1. observaties en flitsbezoeken door intern begeleider (ib'er), ambulant begeleider en directeur.
    2. de werkgroepen.De kartrekkers van de verschillende werkgroepen zorgen er o.a. voor dat de voortgang regelmatig besproken wordt tijdens een vorm van overleg. Zo worden de leraren ook gestimuleerd in hun ontwikkeling.
    3. regelmatig overleg: vaste agendapunten tijdens team- en bouwvergaderingen, bordsessies en collegiale consultatie.
    4. scholing van leraren.
    5. groepsbesprekingen (ib'er en leraar).
    6. het gezamenlijk analyseren van de toets resultaten (leerlingvolgsysteem)en de ingevulde vragenlijsten op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling (Veiligheidsbeleving)Zitten we nog op koers en zijn de doelen gehaald?
    7. het jaarlijks in kaart brengen van de kwaliteit van het onderwijs. Er wordt geëvalueerd door middel van het maken van een schoolanalyse en een school- en jaarplan door de ib'er en directeur.

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Op ’t Scathe bieden wij het taalonderwijs zodanig aan dat alle leerlingen maximaal kunnen profiteren.

Er is veel aandacht voor het uitbreiden van de woordenschat, mondelinge taalvaardigheid en begrijpend luisteren. Uitgangspunt hierbij is het behalen van de tussendoelen beginnende geletterdheid. Leerlingen krijgen het aanbod in én buiten de groep. Alle leerkrachten in de kleuterbouw hebben expertise opgebouwd op het gebied van taalonderwijs en VVE.

De leerkrachten vangroep 1 en 2werken met “KIJK!” Kijk! is een programma waarmee we de ontwikkeling van jonge kinderen goed in de gaten houden. We volgen de ontwikkeling op verschillende gebieden over langere tijd en leggen vast wat we zien. Kijk! biedt ook een beredeneerd aanbod. Hiermee maken de leerkrachten op basis van de registraties groepsoverzichten en groepsplannen, waarin de onderwijsbehoeften per kind duidelijk worden.

Bovendien wordt KIJK! ook gebruikt in de kinderopvang HumanKind en de Boefies. Daarmee creëren we een doorgaande lijntussen kinderopvang en basisonderwijs.

’t Scatheheeftook “Bereslim en Bouw” aangeschaft. “Bereslim en Bouw" dragen bij aan taalontwikkeling en woordenschat, stimuleert lezen en schrijven en stimuleert effectief leergedrag, verhaalbegrip, woordbegrip en executieve functies (werkaanpak)". In de “gereedschapskist” van Bereslim zit de aanpak voorinteractief voorlezen. Prentenboeken wordenfysiek en digitaal gebruikt.”

Het onderwijs - Basisschool 't Scathe (Pannerden) | Scholen op de kaart (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5936

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.